Anahtar Olmadan Kapı Kiliti Nasıl Açılır?

 

Hanenizin kapısı kilitli kalmış yada anahtarınızı içerde unutmuşsunuz! Peki bu zor vaziyetten hemde kolay bir yolla nasıl kurtulacağınızın yanıtı kolay.

Bu yazı yalnızca eğlence için yazılmıştır. İnsanları hırsızlık için kilit açmaya teşvik etmemektedir.

 

Hanenizin kapınızın önünde anahtarınızı içerde unuttuğunuzda neler yapabileceğinizi göstermektedir. Hanenize güzel bir hatun ile geldiğinizi düşünün ve kapının önünde anahtarınızı diğer pantolonuzun cebinde unuttuğunuzu fark ediyorsunuz. Bu vaziyette ne yaparsınız? Fıstığı iyi geceler öpücüğünün biraz daha iyisi ile geri evine mi yollarsınız. Kapının önüne kadar gelmişsiniz. İşte bunun yolu var kilidi açmak. Anahtarsız kapınızın önünde kaldığınızda, nasıl kilidi açacağınızın yolları:

Neye ihtiyacınız var?

Burma aleti: İnce düz bir cisim, kilide girebilecek kadar ince, en üstünde 90 derecelik tutacak bir bant var. Döndürme kuvveti uygulamak için kullanılır.

Kazma-tırmık aleti: Düz, ince ve ucunda küçük üçgen yüksekliği olan bir alet. Kilitteki çivileri çıkarmak için kullanılır. Sürgülü bir kilit tabiî ki.

Burma baskısı uygulayın

Burma aletini kilidin içine koyun ve sanki normal bir anahtar ile  kapıyı açıyormuşsunuz gibi tercümen. Ehemmiyetli olan çivilerin düşmemesi için hafif ve daimi yukarıya doğru bir baskı uygulayın. Baskıyı ne çok kuvvetli, ne çok güçsüz uygulayın ki çiviler sıradan çıkmasın.

Çivileri ayarlamak için tırmık kullanın

Tırmık bütün çivileri doğru yüksekliğe getirmek için kullanılır. Burma aleti ile aşağıdan baskı kurup çivilerin düşmesini engellerken, çivileri teker teker doğru yüksekliğe kaldırın. Doğru yüksekliğe erişen her çivide kilit biraz daha deşarj olacaktır. Bu uygulamayı yaptıkça tüm çiviler doğru yüksekliğe erişecek ve burgu aletini anahtar gibi çevirebileceksiniz.

Kendinize uygulama yapacak bir anahtar alın ve onunla çalışın. Kilit açma kabiliyetiniz arttıkça, hangi çivinin diğer çivilerle etkileşimde olduğunu, hangilerinin sizin sihirli okunuşunuza ihtiyacı olduğunu öğreneceksiniz.

Yazı Sponsorumuz:

http://www.artianahtar.com/

 

Yorum bırakın